Gemeente Amersfoort Werk, Inkomen en Zorg

Terug naar vacature-overzicht

Accountmanager werkgeversdienstverlening (32 – 36 uur)

Klantgerichte adviseur die vraag en aanbod bij elkaar brengt

Het WerkgeversServicepunt Amersfoort (een samenwerkingsverband van gemeenten en UWV) ondersteunt werkgevers in de regio en helpt mensen aan een passende baan. We zoeken een pro-actieve accountmanager die bouwt aan een partnerschap met werkgevers, goed kan luisteren en denkt in mogelijkheden. Een mooie positie voor een collega die ambities van de werkgever en kansen op de arbeidsmarkt weet te vertalen naar de creatieve oplossingen voor personeelsvraagstukken.

Jouw rol

Als accountmanager bij het WerkgeversServicepunt ben jij het eerste aanspreekpunt voor werkgevers in de regio, en heb je een sleutelrol in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Met een commerciële drive en een flinke dosis klantgerichtheid bouw jij een stevig netwerk op en ga je het gesprek aan met werkgevers. Jij ziet kansen én weet ze te verzilveren. Daarmee draag je bij aan een Amersfoort waarin iedereen mee kan doen.

Vanuit jouw partnerschap met werkgevers denk je mee over oplossingen voor personeelsvraagstukken. Met jouw creatieve blik en je kennis van de arbeidsmarkt en de verschillende regelingen die er zijn, wijs je hen op nieuwe mogelijkheden. Van het opzetten van een opleidingstraject op maat tot het werken met proefplaatsingen of een subsidieregeling. Ook adviseer je werkgevers over thema’s als inclusie, aantrekkelijk werkgeverschap en praktijkleren, en help je hen op weg met trajecten of trainingen.

Het doel: werkgevers aan een goed en duurzaam personeelsbestand helpen, en tegelijk zorgen dat meer werkzoekenden in de regio een passende baan vinden. Daarbij krijg je veel ruimte om zelf invulling te geven aan je rol.

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden op een rij:

  • Je bent contactpersoon en adviseur voor verschillende werkgevers uit de regio. Je onderhoudt het contact met werkgevers binnen jouw portefeuille pro-actief en je bent aanspreekpunt en sparringpartner.
  • Je bouwt actief aan een netwerk met werkgevers binnen één of meerdere branches. Deels maak je gebruik van een bestaand netwerk, maar je legt ook zelf contact met potentiële werkgevers om de samenwerking te verkennen. Acquisitie is dus ook een belangrijk onderdeel van je werk. 
  • Je adviseert werkgevers over personeelsvraagstukken. Je kijkt samen vooruit en je denkt mee over oplossingen voor het vinden van de juiste kandidaten. Daarbij durf je ook buiten de gebaande paden te denken en zet je jouw creativiteit en kennis in voor het vinden van nieuwe mogelijkheden.
  • Je denkt mee met collega-recruiters en -jobhunters over mogelijkheden voor plaatsing van kandidaten. Geschikte kandidaten introduceer je bij jouw werkgevers.
  • Je draagt bij aan het verder professionaliseren van onze afdeling en dienstverlening, bijvoorbeeld door mee te helpen met het opzetten en onderhouden van onze branchegerichte ontwikkelpaden.

Jouw collega aan het woord

“Wat ik zo mooi vind aan deze functie is de variatie in het werk. Je spreekt allerlei werkgevers, van heel groot tot klein, die voor verschillende uitdagingen staan. Soms komen we op creatieve oplossingen uit, zoals het uitwisselen van personeel tussen twee seizoensgebonden werkgevers. Daarmee kun je echt het verschil maken.”

-          Jeannet, accountmanager

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 krijgt Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo’n 1.500 collega’s zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners.

Je komt te werken bij WerkgeversServicepunt regio Amersfoort, een samenwerkingsverband van gemeenten en UWV. Het WerkgeversServicepunt ondersteunt werkgevers uit de hele regio bij hun personeelsvraag. Samen met werkgevers biedt het WerkgeversServicepunt extra hulp bij het vinden van een baan voor mensen die dit nodig hebben. 

Met wie werk je samen

Als accountmanager werk je voor het gemeentelijke deel van het team Arbeidsintegratie. Een leuk team met betrokken collega’s die houden van gezelligheid, maar waarin we ook hard werken aan het realiseren van mooie, passende werkomstandigheden voor inwoners uit onze regio. Er is een open sfeer waarin we elkaar helpen en versterken. Het WerkgeversServicepunt bestaat uit ca. 30 collega’s, waaronder trajectbegeleiders, recruiters, jobhunters en accountmanagers. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van buiten de afdeling, zoals het Amersfoort Business Team. We proberen werken op kantoor en thuiswerken slim te combineren. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat we werkgevers en werkzoekenden zoveel mogelijk live spreken, vaak werkt dat voor hen het beste.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op: 

  • Een salaris van maximaal 4.752,- bruto per maand (schaal 9 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.  
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen. 
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.
  • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
  • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
  • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling. 
  • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden. 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof. 

Dit breng je mee

Als accountmanager ben jij iemand die energie krijgt van samenwerken en het uitbouwen en onderhouden van relaties. Daarbij ben je pro-actief en doortastend: je legt gemakkelijk contact en je vraagt door totdat je begrijpt wat de ander nodig heeft, zodat je het maximale uit de relatie haalt. Van daaruit weet je verbinding te maken en oplossingen aan te dragen. Je bewaakt het overzicht, werkt gestructureerd en kunt goed prioriteren. Zo weet je wat de status van jouw accounts is en waar nog extra aandacht of actie nodig is.

Veel van de mensen die we aan het werk helpen hebben een bijstandsuitkering en/of een indicatie baanafspraak. We vinden het prettig als je bekend bent met de doelgroep, en ook als je de regionale arbeidsmarkt al kent is dat een pré. Aan de andere kant gaan we er vanuit dat dit te ontwikkelen is. Daarom kijken we bovenal of jouw talenten matchen met onze wensen.

Het gaat om een functie op hbo werk- en denkniveau: je hebt een afgeronde hbo-opleiding óf werkervaring op dit niveau.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Klaas Gerber, teamcoördinator, via telefoonnummer 06 5253 5722.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Martine Jonkers, recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 3931 9398.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Je kunt op de vacature reageren tot en met zondag 19 mei. De eerste gesprekken zijn gepland op donderdag 23 mei.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan­­­­ kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.