Gemeente Amersfoort Werk, Inkomen en Zorg

Terug naar vacature-overzicht

Senior consulent Wmo (32-36 uur)

Betrokken raadgever met paramedische ervaring

Ben jij klaar om je expertise in te zetten voor degenen die dit het hardst nodig hebben? Als senior consulent van het team Zorg behandel je de meldingen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), je regelt maatwerkvoorzieningen op het gebied van zelfredzaamheid en participatie en ondersteunt de andere consulenten. Een zinvolle, afwisselende en zelfstandige baan waarin je echt het verschil kunt maken. Solliciteer vandaag nog en help ons om een positieve bijdrage te leveren aan de levens van anderen. 

Jouw rol 

Je werkt aan de complexe opgaven van de Wmo op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Dit doe je zelfstandig door onderzoek:  

  • Je analyseert situaties en stelt onderzoeksverslagen op; natuurlijk bezoek je ook de mensen thuis.  
  • Je stelt duidelijke besluiten op en geeft voorlichting en advies over de Wmo aan inwoners, behandelaars, ketenpartners en andere betrokkenen. 
  • Met zowel cliënten als hulpverleners in multidisciplinaire teams heb je contact. Om tot een plan te komen kun je gebruik maken van casuïstiekbespreking en een moreel beraad.  
  • Gevraagd en ongevraagd neem je het initiatief om kwaliteit te verbeteren.  
  • Je hebt een coachende en ondersteunende rol naar je collega-consulenten.  
  • Aan de ontwikkeling en groei van de afdeling lever je een actieve bijdrage. Je adviseert waar wijzigingen nodig zijn, implementeert verbeteringen en evalueert resultaten. 

Hier ga je aan de slag 

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 krijgt Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo’n 1.500 collega’s zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega’s waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.    

Als Senior Consulent ga je aan de slag bij team Zorg, onderdeel van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg. Inwoners kunnen terecht bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) voor voorzieningen en vragen op het gebied van inkomen, werk en Wmo-ondersteuning. De lijnen zijn kort en de cultuur binnen de afdeling is positief en dynamisch. Binnen het team Zorg (42 fte) werken Wmo-consulenten, de zorg-administratie en de financiële zorg-administratie samen. 

Met wie werk je samen 

Als Senior Consulent Wet Maatschappelijke Ondersteuning speel je een centrale rol in het creëren van een ondersteunend netwerk voor onze cliënten. Je werkt nauw samen met collega’s, hulpverleners en verschillende zorgaanbieders. Doormiddel van effectieve communicatie en samenwerking zorg je ervoor dat de behoeften van de cliënt op de voorgrond staan en dat er een gepersonaliseerd onderzoeksverslag wordt ontwikkeld. Je bent de brug tussen verschillende partijen, waarbij je niet alleen zorgt voor een vlotte uitwisseling van informatie, maar ook voor een goede dienstverlening. Door jouw betrokkenheid en samenwerkingsbereidheid draag je bij aan het verbeteren van het welzijn van onze cliënten. 

Dit bieden we jou 

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op: 

  • Een salaris van maximaal 4.752,- bruto per maand (schaal 9 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.  
  • Op basis van wat je meebrengt bepalen we de zwaarte van de functie en het salaris dat daarbij past. 
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen. 
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.  
  • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé. 
  • Een mobiele telefoon, laptop en databundel. 
  • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling. 
  • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden. 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof. 

Dit breng je mee 

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding en ervaring als Wmo-consulent. Of je bent paramedicus, bijvoorbeeld ergo-of fysiotherapeut, en hebt kennis van de Wmo.  
  • Je bent onafhankelijk maar werkt graag samen met je vakgenoten. 
  • Zowel mondeling als schriftelijk kan je goed en helder communiceren op verschillende niveaus. 
  • Je bent oplossingsgericht, analytisch en uiteraard integer en zorgvuldig. 
  • Je weet al dat humor en relativeringsvermogen je werk veel leuker maken. 
  • Sta je stevig in je schoenen en heb je er zin in? Reageer dan snel! 

Als je meer wilt weten 

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Anita Hommel, teamcoördinator Zorgconsulenten, via telefoonnummer 06 5285 2147. 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Martine Jonkers, recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 3931 9398.  

Zo kun je reageren 

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.  

Je kunt op de vacature reageren tot en met maandag 20 mei. De eerste gesprekken zijn gepland op maandag 27 mei.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan­­­­ kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.