Gemeente Amersfoort Financiën en Advies

Terug naar vacature-overzicht

Senior Medewerker Financiën (32 - 36 uur)

Enthousiast persoon met interesse in gemeentefinanciën

Word jij blij van de woorden begroting, jaarrekening, kadernota of zomerrapportage? Wil je jouw kennis van of interesse in gemeentefinanciën inzetten voor een gemeente die wordt gewaardeerd om de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer? Dan is de functie van senior medewerker financiën iets voor jou.

Jouw rol

Als lid van het team PCA (planning, control en advies) ga je je met name richten op de totstandkoming van de planning-&controlproducten (kadernota, begroting, zomerrapportage en jaarstukken) en managementinformatie. Voor de financieel-technische kant van de planning- en controlcyclus ben jij het aanspreekpunt voor de hele afdeling financiën en advies. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan onderwerpen als het verwerken van de loon- en prijscompensatie (indexering), kostenverdeling, areaalontwikkeling, reserves en voorzieningen en activa. Ook ondersteun je de financieel adviseurs bij het opstellen van complexe begrotingswijzigingen en ben je verantwoordelijk voor de toets op de juistheid en volledigheid van begrotingswijzigingen in het begrotingssysteem (LIAS).

Verder:

  • Heb je een eigenstandige verantwoordelijkheid in verschillende processen, waaronder het opstellen van de financieel-technische begroting, het financieel meerjarenperspectief, het bijhouden van het begrotingssaldo en rekeningsaldo inclusief de concernanalyse op deze saldi.
  • Zorg je dat je kennis over gemeentefinanciën en het BBV actueel is. Het bijhouden hiervan is een belangrijk onderdeel van je functie.
  • Draag je bij aan de doorontwikkeling en het efficiënter inrichten van het proces om te komen tot deze producten.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 leverde dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo’n 1.500 collega’s zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners.

Met wie werk je samen

Je gaat werken voor de stad en het bestuur van Amersfoort, bij het team Planning, Control en Advies (PCA). Het team PCA is één van de drie teams binnen de afdeling Financiën en Advies. Het team is onder meer verantwoordelijk voor het geven van strategisch financieel advies, de totstandkoming van de planning&control-producten en de administratieve organisatie en interne beheersing.

Dit bieden we jou

  • Een salaris van maximaal € 5.247, - bruto per maand (schaal 10 van de CAO Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen. 
  • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.  
  • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.  
  • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling. 
  • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden. 
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof. 

Dit breng je mee

  • Je bent analytisch sterk. Je weet complexe materie te doorgronden en inzichtelijk te maken voor anderen.
  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond met een accent op bedrijfseconomie.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van Excel en vind het leuk om een groot deel van de tijd bezig te zijn met ingewikkelde spreadsheets.
  • Kennis van onze planning&control-tool Lias is een pre.
  • Je kunt gemakkelijk contact leggen en bent communicatief vaardig.
  • Je bent je bewust van het werken met privacy gevoelige informatie.

Kennis van gemeentefinanciën is erg belangrijk. Het bijhouden, verder verdiepen en uitdragen van deze kennis is een belangrijk onderdeel van deze functie. Als je deze kennis al hebt, is dat een voordeel. Ontbreekt deze kennis dan moet je je in ieder geval snel willen ontwikkelen op dit punt.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Thomas Rietbergen, via telefoonnummer 06 2573 3628.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Jacqueline Meijer, Recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 5253 5565.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Je kunt op de vacature reageren tot en met zondag 12 mei 2024. De eerste gesprekken staan gepland in de week van 13 mei 2024

Voor deze functie vragen we je – in plaats van de VOG die al onze medewerkers nodig hebben - om een VOG P (Verklaring Omtrent Gedrag Politiegegevens). Een geldige VOG P is wettelijk verplicht om in deze functie aan de slag te kunnen. De kosten voor de aanvraag vergoeden wij.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan­­­­ kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.